Στοχευμένες Ραδιοσυχνότητες

Στο παρελθόν, για την εν τω βάθει παρέμβαση στους ιστούς που είχαν διαταραχτεί από φλεγμονώδη αιτιολογία, χρησιμοποιήθηκαν πολύ ισχυρές πηγές ενέργειας, όπως η ακτινοβολία υψηλής συχνότητας ή τα μικροκύματα, που  δυσκολεύονταν να φθάσουν στα βαθύτερα στρώματα και προκαλούσαν παρενέργειες. Σήμερα, είναι δυνατή η παρέμβαση εις βάθος με τρόπο μη επεμβατικό μέσω της νέας τεχνολογίας  Tecar που είναι σε θέση να ενεργοποιήσει στον οργανισμό τις φυσιολογικές διαδικασίες αυτοϊασης φέροντας  γρήγορα και σταθερά αποτελέσματα που διαρκούν. 


Οι βασικές δράσεις της συσκευής  Tecar  


Η συσκευή  Tecar είναι σε θέση να διεγείρει με φυσιολογικό, εντοπισμένο και ρυθμιζόμενο τρόπο, το αιμολεμφικό σύστημα στέλνοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και απομακρύνοντας τα άχρηστα προϊόντα του 
κυτταρικού μεταβολισμού. Στην ουσία υποστηρίζει/ενισχύει τις φυσιολογικές αντιδράσεις τις οποίες θα πραγματοποιούσε ο οργανισμός μας ώστε να επανέλθει ενώ παράλληλα επιταχύνει τις διαδικασίες που είναι υπεύθυνες για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου.

Η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στη δυνατότητα μεταφοράς βιοσυμβατής ενέργειας στους τραυματισμένους ιστούς, προκαλώντας τη δημιουργία των αποκαλούμενων ρευμάτων μετακίνησης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εναλλασσόμενης κίνησης των ηλεκτρικών φορτίων (485.000 φορές/sec), που υπό μορφή ιόντων, αποτελούν βασικά συστατικά οποιουδήποτε βιολογικού υποστρώματος. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι μεταβολικές διεργασίες του κυττάρου και επανέρχεται η φυσιολογία των ιστών μέσω του συνδυασμού δύο μηχανισμών: της εν τω βάθει υπερθερμίας και της αύξησης του ενεργειακού δυναμικού των κυτταρικών μεμβρανών.

Οι βασικές δράσεις του συνδυασμού της συσκευής Tecar  με την κινησιοθεραπεία 

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας  Tecar με την κινησιοθεραπεία,  επιτρέπει στο θεραπευτή να προσαρμόσει και να τροποποιήσει τη θεραπεία με βάση την ανταπόκριση των ιστών, οι οποίοι από μέρα σε μέρα και συνεδρία με συνεδρία παρέχουν ενδείξεις για την κατάστασή τους.
Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνική του κάθε θεραπευτή δεν υποβαθμίζεται αλλά αναδεικνύεται μέσω της ανεξάντλητης ενέργειας που διεγείρεται από το ίδιο μας το σώμα. Παράλληλα, οι πιο εξελιγμένες φυσικοθεραπευτικές τεχνικές μάλαξης (οστεοπαθητικές, χειροπρακτικές, λεμφικές, συνδετικές, κ.λπ.) δρουν βαθύτερα και αποτελεσματικότερα, χάρη στην έντονη επανεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος που προκαλείται μέσω της συσκευής.

Πλεονεκτήματα και Οφέλη της  Tecar

 Εν τω βάθει δράση

 Η θεραπεία Tecar επιτρέπει την εις βάθος και ομοιογενή θεραπευτική επέμβαση, χωρίς απώλειες ενέργειας.

 Επικεντρωμένη-επιλεκτική  δράση

Η βιολογική θεραπευτική δράση επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της θεραπείας που επιλέγει ο θεραπευτής. Ο θεραπευτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα επίπεδα και την ένταση των κύριων δράσεων της μεθόδου, ανάλογα με τους θεραπευτικούς στόχους (πχ ανάλογα με τον τύπο των τραυματισμένων ιστών: μύες, οστά, τένοντες)  και την ανταπόκριση του ασθενή στη θεραπεία. 

  Άμεση ανακούφιση από τον πόνο 
Από την πρώτη συνεδρία γίνεται αντιληπτή στον ασθενή η σημαντική μείωση του πόνου. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα διέγερσης της μικροκυκλοφορίας, η οποία επιτρέπει την οξυγόνωση και ενυδάτωση των ιστών και την απομάκρυνση των φλεγμονωδών καταβολυτών που είναι υπαίτιοι του πόνου. 

  Μείωση του χρόνου θεραπείας 
Η συνεχής ενεργητική διέγερση που μπορεί να εφαρμοστεί από το θεραπευτή στην πάσχουσα περιοχή  λόγω της μείωσης του πόνου, οδηγεί σε μείωση του χρόνου της αποθεραπείας. Βελτιώνεται επίσης η λειτουργία των διεργασιών αποθεραπείας χάρη στην αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, γεγονός που οδηγεί σε ταχεία μείωση της οξύτητας και στην ταχύτερη αποβολή των τοξινών. 

 Πρόληψη 
Η μεγαλύτερη ζήτηση-παροχή οξυγόνου καθιστά τους μυς πιο ελαστικούς, με αυξημένη δυνατότητα ανταπόκρισης και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα, τη δύναμη και την τονικότητά τους. 

 Ασφαλής: Η θεραπεία Tecar είναι απλή και επιστημονικά τεκμηριωμένα ασφαλής. Οι συσκευές HCR υπόκεινται σε αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους. 

 Συμβατότητα: Η Τεχνολογία Tecar είναι συμβατή με άλλες θεραπείες και τεχνικές, βελτιστοποιώντας συχνά την αποτελεσματικότητά τους. 

 Ανώδυνη: Χάρη στο βιοσυμβατό και μη-επεμβατικό της χαρακτήρα, η θεραπεία  Tecar® είναι ιδιαίτερα ευχάριστη επιφέροντας ένα αίσθημα χαλάρωσης. 

  Αντενδείξεις: Προθέσεις και χρόνος θεραπείας δεν αποτελούν αντενδείξεις.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Επικονδυλίτιδα αγκωνα ( Αγκώνας του Τενίστα )

Παγωμένος Ώμος

Αυχενικό Σύνδρομο

Κοινοποίηση σελίδας